Tuinontwerp

Met onze kennis en ervaring ontstaat uw ideale tuin.

Tuinontwerp

Een mooie tuin begint met een goed ontwerp. Een ontwerp dat een blauwdruk is van uw ideale tuin. Hoveniersbedrijf Schilperoort heeft de kennis en ervaring in huis om vanuit uw vraag een tuin te ontwerpen die precies bij u past. Of uw tuin nu groot of klein is, wij maken er, samen met u, iets moois van.

Uw smaak en wensen

We horen graag uw wensen en mogelijkheden tijdens uw eerste afspraak met onze ontwerper. Hierbij komen uw smaak en de gewenste tuinstijl ter sprake, maar ook uw gezinssituatie en het gebruik van de tuin. Zit u graag buiten, wilt u er barbecue├źn of kiest u vooral een groen oase? Welke bestrating zou u willen, welke kleuren ziet u graag terug? Maar ook: wat zijn uw wensen wat betreft onderhoud? Kunt u dat zelf? En hoe maken we dat voor u zo gemakkelijk mogelijk?

Ontwerp op maat

Na dit ori├źnterende gesprek maakt onze tuinontwerper een ontwerptekening. Het ontwerp wordt compleet op maat gemaakt in een speciaal computerprogramma. Op die manier kunnen we gewenste wijzigingen gemakkelijk doorvoeren en groeit het uit tot een definitief ontwerp. U begrijpt dat aan het maken van deze persoonlijke tekening kosten zijn verbonden. Deze kosten worden later verrekend met de aanleg van uw tuin.

Advisering

Door onze ervaring met allerlei materialen en een uitgebreide plantenkennis kunnen wij u goed adviseren. Wij gaan uit van uw wensen, maar kunnen u ook wijzen op de laatste trends en nieuwste inzichten op het gebied van tuinen. En we hebben oog voor de balans in uw tuin, zoals die tussen grijs en groen, maar ook de verschillende bloeiperioden van de planten. Op die manier zorgen we ervoor dat uw tuin in elk seizoen een plaatje is.

Trends

Er is een omslag te zien naar meer groen en natuurlijke materialen in de tuin, al is het alleen al om wateroverlast in woonwijken te voorkomen. Door het aanbrengen van hoogteverschillen, zoals het plaatsen van een pergola, rozenboog of boom, kunt u uw tuin spannender maken. En wat dacht u van de eetbare tuin: reserveer een deel van uw tuin voor kruiden en groenten en u zet regelmatig uw eigen oogst op tafel.

Het belangrijkste is dat de tuin bij u past en dat u er in ieder seizoen en gedurende vele jaren van kunt genieten.