Kindvriendelijke tuin

Kinderen en groen: een gezonde combinatie.

Kindvriendelijke tuin

Mensen bloeien op in de natuur. Daarom is het is ook goed voor kinderen om op te groeien met groen. Het liefste dicht bij huis. Een kindvriendelijke tuin draagt daaraan bij. Alle tuinstijlen kunnen zo worden ingericht dat ze kindvriendelijk zijn.

Vrolijke kleuren

Kinderen willen geprikkeld worden, dingen ervaren, dingen voelen en dingen doen. Vrolijke kleuren spreken ze aan. Wilt u uw tuin kindvriendelijker maken? Gebruik kleur in de beplanting of de verhardingen voor een speels effect. Of kies voor een kleurrijk speelhuisje. Laat kinderen zelf mee kiezen, zodat de tuin van het hele gezin wordt.

Speeltoestellen

Een grote ingegraven trampoline is natuurlijk geweldig, maar niet in iedere tuin inpasbaar. Speeltoestellen zijn er gelukkig ook voor alle formaten tuinen, zeker als ze geïntegreerd worden in de rest van de tuin. Zo kunt u een pergola niet alleen gebruiken om klimplanten langs te laten groeien, u kunt er ook een schommel in hangen. Combineer een grasveldje voor extra plezier met een zandbak en een glijbaan. En als u kiest voor kunstgras, dan kunt u een trampoline of zwembad hierop laten staan, zonder dat deze het grasveld aantast.

Groene vingers

De meeste kinderen vinden het heerlijk om in de aarde te rommelen. Door dit toe te laten en zelfs te stimuleren kweekt u groene vingers. Met verhoogde plantenbakken maakt u het gemakkelijk voor hen en voor uzelf. En hoe trots is een kind op zijn zelf gekweekte groenten en hoe smakelijk zal hij of zij ervan eten? Voor een eigen groente- of kruidentuintje heeft u niet veel ruimte nodig, het kan ook al in een afgebakend deel van de bloemenborder.

Giftige planten

Kinderen worden geprikkeld door bessen, bottels of een speciale bloemen. Proeven uit eigen tuin kan vaak wel, maar er zijn ook veel giftige planten in tuinen te vinden. Laat u hierover goed informeren. Probeer de giftige exemplaren te vermijden en zet ze in ieder geval niet bij planten die wel geplukt mogen worden. Zo houdt u de tuin niet alleen mooi, maar ook veilig.

De vakmensen van Hoveniersbedrijf Schilperoort informeren u graag over de mogelijkheden waarmee u uw tuin tot een kindvriendelijke tuin maakt.

  • Onderhoudsarm
  • Kunstgras
  • Vrolijke kleuren
  • Zwembad
  • Kunstgras
  • Speeltoestellen