Onderhoudsarme tuin

Een mooie tuin met weinig onderhoud: dat is genieten!

Onderhoudsarme tuin

Niet iedereen heeft groene vingers of werkt graag in de tuin. Snoeien en onkruid wieden heeft daardoor vaak geen prioriteit. Onderhoudsvrije tuinen bestaan echter niet. In elke tuin is iets van onderhoud nodig. Zelfs een dicht getegeld terras komt in contact met de levende natuur, want zaden en insecten trekken zich niets aan van uw grenzen met de buren.

Goed ontwerp is minder onderhoud

Onderhoudsvrij gaat dus niet. We kunnen het onderhoud voor u wel zo gemakkelijk mogelijk maken, zodat u meer vrije tijd overhoudt voor andere zaken. Niet door het grondoppervlak volledig te bestraten, want we laten u graag zien dat er groenere en duurzamere manieren zijn om het onderhoud te beperken. Zo zijn wij inventief in het kiezen van beplanting en verhardingen en het maken van een goed ontwerp, waardoor onkruid minder kans krijgt.

Bodembedekker in de border

Het belangrijkste bij een onderhoudsarme tuin is een goed sluitende border. Op die manier krijgt onkruid geen kans om te groeien en hoeft het dus ook niet bestreden te worden. Met een goed beheersbare bodembedekker als hedera of maagdenpalm zorgt u voor een groenblijvende basis. Door (bloeiende) planten daarbij in grindvakken te plaatsen houdt u ook een strakke tuin.

Sproeisystemen

Ook voor de bewatering van de tuin zijn goede oplossingen beschikbaar. We kunnen een sproeisysteem of druppelsysteem aanleggen, zodat uw tuin ook mooi blijft wanneer u op vakantie gaat.

Onderhoudsarm gazon

Wilt u graag een gazon, maar ziet u op tegen het onderhoud daarvan? Dan kunt u kiezen voor kunstgras. Het natuurlijk ogende kunstgras van tegenwoordig is niet te vergelijken met de groene tapijtjes van vroeger. Wij werken samen met een betrouwbare leverancier van kunstgras en adviseren u hier graag over.

  • Plantenbakken
  • Onkruidvrij
  • Verharding
  • Kunstgras
  • Bodembedekkers
  • Sproeisysteem