Sinds 1997 zet Lennard Schilperoort zijn kennis, ervaring en liefde voor het vak van hovenier in voor zijn eigen bedrijf. In de loop der jaren is Hoveniersbedrijf Schilperoort zo met alle inzet uitgegroeid tot een begrip in de regio. Ons dynamische team bestaat uit 4 gediplomeerde en gemotiveerde allrounders. Onze grote passie ligt bij De Levende Tuin, een duurzaamheidsconcept in de hoveniersbranche.

Onze pijlers

 • 1. Inspiratie op maat

  Wij ontwerpen voor iedere klant een tuin op maat, uitgaande van de eigen wensen, onze ervaring en de laatste trends. De inspiratie voor de vele ontwerpen komt uit de vakbladen, het werk van collega-hoveniers en de natuur zelf. Ieder jaar bezoeken wij de Groene Sector Vakbeurs om goed geïnformeerd te blijven over de laatste ontwikkelingen op het gebied van verhardingen, planten en materialen. Maar ook sociale media en met name Pinterest leveren nieuwe ideeën en inzichten op.

 • 2. Lokaal en regionaal

  Wij zijn een lokaal bedrijf, maar u komt Hoveniersbedrijf Schilperoort overal in de regio Zuid-Holland tegen. In de omgeving van vestigingsplaats Midden-Delfland, Vlaardingen, Rotterdam, Delft en Den Haag, maar ook verder daarbuiten. Omdat we een vrij klein bedrijf zijn, zult u bij de aanleg en het onderhoud veelal dezelfde gezichten zien. Dat maakt de communicatie een stuk directer en gemakkelijker.

 • 3. Goed resultaat

  We zijn trots op het werk dat we afleveren. We hebben grote binding met ons bedrijf en met onze klanten. Daardoor kunt u er verzekerd van zijn dat er geen half werk wordt afgeleverd. Een strakke tuin is echt heel strak en een onderhoudsarme tuin kost u geen uren aan vrije tijd. Onze klanten kunnen dat voor ons beamen.

 • 4. Eigen machinepark

  De meeste machines die we gebruiken zijn ons eigendom. Een shovel, graafmachine, zitmaaier, versnipperaar en, onze jongste aanwinst, een onkruidbrander. Deze laatstgenoemde machine werkt met hete lucht circulatie en is daardoor niet belastend voor het milieu, maar wel effectief in de bestrijding van onkruid.

Branchevereniging

Hoveniersbedrijf Schilperoort is actief lid van de branchevereniging VHG Zuid-Holland en draagt ook in het bestuur hiervan bij. We hebben oog voor de toekomst van onze branche, daarom zijn we een erkend leerbedrijf voor verschillende opleidingen in de regio. Op die manier delen we onze liefde voor het vak en ons vakmanschop graag met een volgende generatie.

Uw tuin is voor ons meer dan werk, het is onze passie. Wij maken graag kennis met u en uw tuinwensen!