Tuininspiratie

We inspireren u graag met enkele voorbeelden voor uw tuin. Kiest u voor een bepaalde stijl: Engels, strak, klassiek of landelijk? En aan welke voorwaarden moet uw tuin voldoen? Wij komen aan uw wensen tegemoet en geven tips voor uw ideale tuin.

Tuinstijlen: strak, Engels, klassiek of landelijk

Er zijn eigenlijk maar een paar basisstijlen voor tuinen: de strakke tuin, de Engelse tuin, de klassieke tuin en de landelijke tuin. We zetten graag de kenmerken van de verschillende stijlen voor u op een rij. Een combinatie van stijlen is uiteraard bij het tuinontwerp en de aanleg mogelijk.

Strakke tuin

Bij een strakke tuin denkt men al snel aan eenzijdige, strakke borders of bestrating met een enkele verhoogde plantenbak. Toch kan juist een combinatie van strakke lijnen en vlakverdeling met een weelderige border heel spannend zijn. Hoveniersbedrijf Schilperoort blinkt uit in de aanleg van strakke tuinen. Op basis van de persoonlijke ontwerptekening wordt de beplanting en verharding op precieze wijze zo strak mogelijk uitgevoerd, terwijl u daarnaast kunt genieten van een kleurrijke of groene border.

Engelse tuin

Een Engelse tuin wordt gekenmerkt door weelderige borders met diverse bloeiende vaste planten. Slingerpaden van gravel, in vormen gesnoeide taxus- en buxushagen, geurende rozen en groene gazons zijn andere terugkerende elementen. Ze passen uitstekend in ons klimaat. Door het toevoegen van waterpartijen en een terras aangelegd met verschillende maten tegels (wildverband) ontstaat een speels effect. Engelse tuinen hebben vaak de ruimte nodig, maar ook op een kleiner oppervlak kunnen wij uw tuin in Engelse stijl aanleggen.

Klassieke tuin

Kenmerkend voor de klassieke tuin is de symmetrie, herhaling en orde. De tuin wordt in vlakken verdeeld door in vorm gesnoeide hagen. Deze tuinen werden vroeger aangelegd bij grote villa’s op enorme grondoppervlakken. Natuursteen en grind worden veel gebruikt en kunnen worden gecontrasteerd met een uitbundige en kleurrijke beplanting. Wij hebben al veel tuinen in deze stijl aangelegd, ook op kleinere oppervlakten, en laten u graag voorbeelden zien.

Landelijke tuin

Bij een landelijke tuin kunt u denken aan een vrij uitzicht over de omringende natuur. Deze komt daarom het beste tot zijn recht buiten de drukke bebouwing. Veel bloemen in de borders, natuurgras, bijvoorbeeld in een boomgaard met fuit en natuurlijke paden kenmerken de landelijke tuin. In het buitengebied van Midden-Delfland waar Hoveniersbedrijf Schilperoort is gevestigd zult u veel van deze tuinen tegenkomen.

Advies op maat

Wij kunnen uw tuin uiteraard in iedere stijl ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Laat u zich door ons adviseren over stijl, verharding en beplanting. Of we nu aan de slag kunnen op een grote lap grond of een groene oase mogen aanleggen in een kleine stadstuin: alles is op maat en voor ons een mooie uitdaging.